Your cart
Manna 2 menu

Śniadania

dostępne codziennie w godzinach 10:00 – 12:00

Szakszuka z dwoma wegańskimi „jajkami”, podana z chałką (GF)

34 zł

To popularne na Bliskim Wschodzie danie z papryki, pomidorów i cebuli jest idealne na rozpoczęcie dnia. Smakowite, aromatyczne i zjawiskowo zaprezentowane w towarzystwie jajka z… No właśnie, może spróbujesz zgadnąć, z czego zrobiliśmy wege jajo? W wersji bezglutenowej serwujemy bez pieczywa.
Dodaj 100g tofucznicy w cenie 12 zł.

Omlet w stylu greckim GF

36 zł

Delikatny omlet z mąki gryczanej, ryżowej i cieciorki wspaniale komponuje się z sosem Tzatziki, świeżymi pomidorami, ogórkiem, rukolą, czarnymi oliwkami i wegańską fetą, odżywiając przy tym zarówno ciało jak i duszę.

Chałka z tofucznicą

36 zł

roszponką, pomidorem szczypiorkiem i wegańskim masłem, podana z sałatką i sojonezem bazyliowym.

Naleśniki

36 zł

Z domowej roboty kremem czekoladowym, serkiem z nerkowców, bitą śmietaną z soczewicy, sosem truskawkowym i świeżymi owocami.

Czekoladowy Gofr GF

34 zł

Z twarożkiem z orzechów nerkowca, sosem wiśniowym, bitą śmietaną z soczewicy i świeżymi owocami 

Makaronik z Monsieur Armand GF

8 zł

Tego w Polsce jeszcze nie było! W 100% roślinne makaroniki wykonane z pieczołowitością i miłością przez Armanda, francuskiego cukiernika, który od lat zajmuje się tworzeniem tych cud. Do wyboru aż sześć smaków.

Manna 68 wegańska restauracja Gdańsk

Zupy

Zupa dnia GF

26 zł

Codziennie inna zupa, o której z wielką chęcią opowie Ci nasza obsługa.

Krem borowikowo-pieczarkowy, podany z grzankami i oliwą rozmarynową GF

26 zł

Wyobraź sobie, że idziesz do lasu jesienną porą. Czujesz ten zapach mchu i liści? Widzisz te dorodne borowiki? Jak je zbierzesz i nam przyniesiesz, to zrobimy ci zupę. No dobra, już ją zrobiliśmy i jest pyszna. Nic tylko zamawiać!

Talerzyki na ciepło

Kluski śląskie z sosem grzybowym  GF

36 zł

Tutaj wracamy do smaków dzieciństwa. Bo dla nas kluski to ciepło domu, poczucie bezpieczeństwa, brak problemów i cieszenie się z małych rzeczy. A jeśli te kluski wyszły spod rąk naszej utalentowanej szefowej kuchni, możemy mieć pewność, że wszystko w tym daniu będzie się zgadzać.

„Ryba” z jackfruita podana z sosem tatarskim GF

38 zł

Och, uwielbiamy zabawę w oszukiwanie kubków smakowych! Tym razem na tapetę wzięliśmy rybę, która w tym przypadku zrobiona jest z jackfruita i nori, podana w autorskiej panierce z domowym sosem tatarskim.

Saag Aloo GF

36 zł

Indyjskie pieczone ziemniaki podane z młodym szpinakiem (do tego dania polecamy domówić chlebek lub porcję ryżu).

Muszle

36 zł

Makaronowe muszle nadziewamy pastą z pieczonej dyni, pomidorów suszonych, słonecznika i tofu, podajemy na sosie pomidorowo-bazyliowym z chimichurri i posypujemy parmezanem.

Tajskie spring rollsy (2 szt)

28 zł

Kilka lat temu Ania wzięła udział w warsztatach kulinarnych w Chiang Mai w Tajlandii i to w ich trakcie przekazano jej sekrety tej przystawki. Poczyniliśmy w nich dosłownie kilka zmian, by dodać aromatyczności farszowi. Efekt jest obłędny!

Manna 2 menu

Talerzyki na zimno

Roladki z bakłażana (3 szt) GF

36 zł

Marynowany w pietruszce, czosnku i przyprawach pieczony bakłażan nadziewamy serkiem z nerkowców i kładziemy na humusie z orzechów włoskich. Posypujemy świeżym granatem i orzechami włoskimi i voila! Pyszność gotowa!

Foie gras z soczewicy i trufli podany z chrupiącym pieczywem

30 zł

Delikatny pasztet z nie-gęsiny pokryty warstwą nie-gęsiego tłuszczyku jest idealny w każdym calu i jesteśmy przekonani, że podbije Wasze serce!

Tatar z buraka i suszonych pomidorów, podany z orzechami włoskimi i rukolą (na zimno) GF

30 zł

Buraki to takie cudowne jesienno-zimowe warzywo, że nie sposób było go nie umieści w naszej karcie. W tym zestawie doprawione są niczym tatar, tworząc delikatną przystawkę, którą idealnie dopełnia ostrość rukoli.

Marokańska sałatka z quinoa z warzywami,
daktylami i ziarnami granatu w limonkowo –
– miętowym dressingu
GF

30 zł

Rozsiądź się wygodnie, zamknij oczy i przenieś się myślami do krainy tysiąca i jednej nocy. Na pięknym talerzu podano Ci właśnie odświeżającą i pożywną sałatkę. Co dzieje się dalej?
Może nam opowiesz? 🙂

Smalec z białej fasoli i śliwek podany z chrupiącym pieczywem

28 zł

Może i nie jesteśmy zbyt skromni, ale ten smalec to najsmaczniejsze smarowidło na świecie! To cudo powinno zajadać się na wiadra, a nie jako małą przystawkę! Jest idealne na śniadanie, obiad i kolację. W sumie to po co Ci jakieś inne dania, gdy to jest obłędne???

Manna 2 menu

Dania główne

Burger 6.0

55 zł

Kotlet z soi, fasoli i zataru, któremu towarzyszy puszysta chał- ka, sos BBQ z suszoną śliwką, „ser” typu Cheddar, marynowany i grillowany ananas, świeże warzywa i sojonez o smaku mango i chilli. Wszystko podane z łódeczkami ziemniaczanymi i do- mowej roboty keczupem.
(Wymiana łódeczek na frytki z batatów – dopłata 5 zł)

„Kaczka” w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, podana z ryżem basmati

55 zł

W tym daniu kontynuujemy zabawę w oszukiwanie kubków smakowych. Tym razem szarpaną kaczkę udaje sejtan i co tu dużo mówić, robi to świetnie. Za tak przekonywujące odegranie roli należy mu się co najmniej Oskar, albo jakaś inna Złota Palma.

Makaron chow mein z woka z boczniakami i warzywami w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego i trufli

55 zł

Głęboki aromat sosu idealnie podkreśla smak mięsistych boczniaków, nadając temu daniu nieoczywisty acz wyraźny i głęboki charakter. Zdecydowanie warto spróbować!

Koko-Miso Nie-Ramen GF

49 zł

W tym daniu inspirujemy się ideą ramenu, czyli stworzyliśmy dużą, pożywną zupę z makaronem, która wystarczy jako sycące danie główne. Nasz bulion nie jest jednak przygotowany w oparciu o klasyczną recepturę. Jest to wariacja naszej szefowej kuchni, która powstała w oparciu o dwa podstawowe składniki: miso oraz kokos. Czy przypadnie Tobie do gustu? Nie możemy się doczekać Twojej opinii!!!

Stek z kalafiora GF

59 zł

Marynowany i pieczony stek z kalafiora pokryty wegańskim serem, podany na sosie pomidorowo-cieciorkowym, z chru- piącymi boczniakami, pomidorkami koktajlowymi i pieczonym jabłkiem w rozmarynie, serwowany z domowej roboty pesto bazyliowo- migdałowym.

Lasagne Bolognese bez makaronu GF

59 zł

Pierwszy raz zrobiliśmy to danie na Walentynki w ramach menu degustacyjnego i… goście oszaleli! Praktycznie każdy pytał, czy będzie ono na stałe w karcie. Zajęło nam to trochę czasu, ale jest! I jest absolutnie obłędne! Połączenie sosu Bolognese z czerwonym winem, selerem, bakłażanem, kokosowym beszamelem i wegańską fetą jest absolutnie uzależniające! Można jeść i jeść…

Kalafior panierowany podany w sosie migdałowo szafranowym z ryżem pulao GF

51 zł

To danie zrobiło absolutną furorę na Walentynki w 2023! Szafranowy aromat, delikatny sos, obłędnie przyrządzony kalafior, który rozpływa się w ustach i ryż pulao, za który można umrzeć! Nic tylko cieszyć się każdym kawałkiem!

Indyjskie kofty z tofu i śliwką w aksamitnym sosie z kozieradki, podane z ryżem pulao GF

51 zł

Dwa lata temu delegacja Manny wzięła udział w szkoleniu kulinarnym, które prowadził jeden z najlepszych szefów kuchni indyjskiej w Londynie. To właśnie on nauczył nas jak przygotować aromatyczne i boskie roślinne kofty w gęstym sosie na bazie kozieradki. Czy w Mannie można spróbować indyjskiego dania, które będzie konkurować z najlepszymi autentycznymi restauracjami Indii? Challenge accepted!

Sałatka Cezar

49 zł

Tego klasyka nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. W naszej wersji sos cesarski zrobiony jest z sojonezu i orzechów nerkowca, a zamiast kurczaka podajemy marynowane tofu. Do tego chrupiące grzanki, sałata rzymska i pyszna, pełnowartościowa sałatka gotowa.

Manna 2 menu

Dania dla dzieci

Nie jestem głodny 

28 zł

Penne z sosem bolognese.

Nie lubię tego

28 zł

Mac n Cheese, czyli makaron penne z roślinnym sosem serowym.

Obojętnie mi

28 zł

Quesadilla z wegańskim „serem”, sosem koperkowym, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.

Manna 2 menu

Desery

Czekoladowy mus, podany z bitą śmietaną i owocami GF

28 zł

Ten przepiękny mus to istna rozkosz dla podniebienia! Bogaty, aksamitnie gładki, mocno czekoladowy deser nie jest ani za duży, ani za mały. Wprost idealny jako zakończenie mannowej uczty.

Panna cotta śmietankowa z sosem z wiśni GF

28 zł

Delikatny włoski klasyk w wegańskiej odsłonie.

„Sernik” baskijski na kruchym spodzie z polewą ze słonego karmelu, podany z sosem truskawkowym GF

30 zł

Jesteśmy absolutnie pewni, że tak puszystego i aksamitnego wegańskiego sernika jeszcze nie jadłeś. To po prostu trzeba spróbować!

Wegański makaronik z Monsieur Armand GF

10 zł

Tego w Polsce jeszcze nie było! W 100% roślinne makaroniki wykonane z pieczołowitością i miłością przez Armanda, francuskiego cukiernika, który od lat zajmuje się tworzeniem tych cud. Do wyboru aż sześć smaków.

Napoje

Napoje bezalkoholowe

Wyciskany sok z pomarańczy 250 ml

22 zł

Domowa lemoniada „jednorożec”Z herbatą butterfly, cytryną, syropem z bzu & płatkami róży

24 zł

On lemon kola 330 ml

18 zł

On lemon kola zero 330 ml

18 zł

Tłoczony sok z jabłek (100%) 250ml

15 zł

Tłoczony sok marchewki i jabłka (75% jabłek, 25% marchewek) 250 ml

15 zł

Woda gazowana 330 ml

11 zł

Smoothie śniadaniowe 300 ml NOWOŚĆ!

18 zł

Smoothie zimowe 300 ml NOWOŚĆ!

18 zł

Smoothie mango 300 ml NOWOŚĆ!

18 zł

Alkohole (25 ml)

Żubrówka biała

17 zł

Żubrówka z trawą żubrową

17 z

Gin lubuski

17 zł

Goldwasser

21 zł

Bacardi Rum

21 zł

Bacardi Black Rum

21 zł

Johnnie Walker

21 zł

Kawa

Espresso

12 zł

Podwójne espresso

15 zł

Americano

16 zł

Latte / Cappucino

19 zł

Flat White

20 zł

Espresso Tonic

21 zł

Piwo

Złote Lwy 500 ml

19 zł

Pszeniczniak 500 ml

19 zł

Marango (piwo z sokiem z marakui i mango) 500 ml

19 zł

APA 500 ml

18 zł

Cydr jabłkowy 330 ml

17 zł

Piwo bezalkoholowe 500 ml

17 zł

Herbaty

Kubek 350 ml lub dzbanek 700 ml

Czarna Yunnan Imperial 

14 / 25 zł

Słodko-korzenny smak tej klasycznej czarnej herbaty doskonale pasuje do większości dań manny, szczególnie tych azjatyckich i z fasolą.

Zielona herbata Sencha 

16 / 26 zł

Ta klasyczna japońska herbata najwyższej jakości pochodzi z regionu shizuoka u stóp góry fidżi. Ma dobrze rozwinięte ciemnozielone listki i daje delikatny jasnozielony kolor naparu.

Mangobella (zielona)

14 / 25 zł

Słodkie, aromatyczne mango doskonale podkreśla smak zielonej herbaty. Lekko kwaskowata mirabelka przydaje tej kompozycji nieco pikanterii, a płatki kwiatów chabru i nagietka cieszą oczy swoją żywą barwą.

Pocałunek gejszy (zielona)

16 / 26 zł

Tajemniczy powiew dalekiego wschodu, zaklęty w doskonałej mieszance zielonych herbat. Delikatne płatki japońskiej magnolii, czerwone płatki bławatków, kawałki malin i truskawek oraz owoce czarnego bzu uwiodą każdego smakosza!

Aloha vera (zielona)

15 / 25 zł

Słoneczne i owocowe nuty granatu przeplatają się z cudownie orzeźwiającym aromatem aloesu. Do tego daktyle, kandyzowany ananas.

Pu erh (mango i truskawka)

15 / 26 zł

Właściwości zdrowotne pu erh znane są od tysiącleci. Ta herbata idealnie pasuje do cięższych potraw, na przykład spring rollsów i burgerów. Owoce mango, truskawki oraz kawałki wanilii nadają jej orzeźwiającej delikatności.

Wichrowe wzgórza (biała)

15 / 25 zł

Wyjątkowa mieszanka chińskich białych herbat o kwiatowym aromacie róży i jaśminu i lekko owocowym smaku ze świeżą nutą cytryny. Jej zniewalający zapach i delikatny smak przypomina owiewane wiatrem kwitnące górskie łąki.

Oolong syrop klonowy z orzechami 

15 / 25 zł

Syrop klonowy często nazywany jest złotem kanady. Idealny do deserów z orzechami, świetnie sprawdza się także w połączeniu z kwiecistą czerwoną herbatą oolong. Aksamitny posmak tego naparu pozostaje na długo w pamięci. Jest w nim coś baśniowego, onirycznego i … uzależniającego :-).

Przysmak koali (roibush)

15 / 25 zł

Afrykański napar, który korzystnie wpływa na zdrowie. Świeżość eukaliptusa, słodycz brzoskwini i słodko-kwaśny smak pomarańczy dają tej herbacie wyjątkowy aromat.

Joga tea (ziołowa) 

15 / 25 zł

Klasyczna ajurwedyjska receptura na bazie pokrzywy, cynamonu, imbiru, goździków, białego pieprzu i kardamonu znana jest w indiach od stuleci. Herbata doskonała na każdą porę dnia i roku.

Boska jak diabli (owocowa)

16 / 26 zł

Wspaniała orzeźwiająca herbata o intensywnym pomarańczowym kolorze. Jędrne cząstki mandarynek, kwaśne, chrupkie jabłuszka, a to wszystko podkręcone pikantnym smakiem bergamoty. Pozwól się przenieść w stronę nieba żółto-pomarańczowemu, niczym ostatnie promienie słońca, naparowi.