Śniadania
dostępne w sobotę i niedzielę w godzinach 09:00 – 11:30
Szakszuka z dwoma wegańskimi „jajkami”, podana z chrupiącym pieczywem (GF)
To popularne na Bliskim Wschodzie danie z papryki, pomidorów i cebuli jest idealne na rozpoczęcie dnia. Smakowite, aromatyczne i zjawiskowo zaprezentowane w towarzystwie jajka z… No właśnie, może spróbujesz zgadnąć, z czego zrobiliśmy wege jajo? W wersji bezglutenowej serwujemy bez pieczywa.
Omlet z farszem z cukinii, papryki, rukoli, pieczarek, podany z pesto bazyliowym i sosem romanesco GF
Delikatny omlet z mąki gryczanej, ryżowej i z cieciorki wspaniale komponuje się z miksem warzyw, a dwa dodatkowe sosy dodają temu daniu głębię smaku. To cudo cieszy zarówno oczy, jak i podniebienie!
Bagietka z marynowanym jackfruitem
Z pieczarkami, paprykowym humusem, karmelizowaną cebulą, ogórkiem, pomidorem i sałatą.
Bagietka z wegańskim serem a la camembert
pieczoną gruszką, orzechami włoskimi, pietruszkowym humusem i rukolą
Tofucznica (GF)
Na cebuli ze szczypiorkiem, podana z sałatką z roszponki i pomidorków koktajlowych, pesto bazyliowym i chałką
Naleśniki
Z domowej roboty kremem czekoladowym, serkiem z nerkowców, bitą śmietaną z soczewicy, sosem truskawkowym i świeżymi owocami.
Gofr GF
Z wegańskim twarożkiem brzoskwiniowym, sosem wiśniowym, bitą śmietaną z soczewicy i świeżymi owocami
Makaronik z Monsieur Armand GF
Tego w Polsce jeszcze nie było! W 100% roślinne makaroniki wykonane z pieczołowitością i miłością przez Armanda, francuskiego cukiernika, który od lat zajmuje się tworzeniem tych cud. Do wyboru aż sześć smaków.
Na pierwszy głód
Zupa dnia GF
Tajska zupa dyniowa GF
Rozgrzewająca, słodka i delikatnie pikantna – ta aromatyczna zupa krem na mleku koksowym ma w sobie wszystko, czego potrzeba w chłodne dni.
Foie gras z soczewicy i trufli podany z chrupiącym pieczywem
Delikatny pasztet z nie-gęsiny pokryty warstwą nie-gęsiego tłuszczyku jest idealny w każdym calu i jesteśmy przekonani, że podbije Wasze serce!
Indyjskie samosy z sosem z mięty i kolendry
W tym miesiącu w menu znajdziemy kilka indyjskich przysmaków. To efekt szkolenia, jakie miałyśmy w Londynie z jednym z najlepszych szefów kuchni indyjskiej. Na przystawkę polecamy aromatyczne warzywne samosy z odświeżającym sosem z mięty i kolendry, który idealnie do nich pasuje. Co na danie główne? Najlepiej będą pasować kofty i/lub kalafior w sosie szafranowym. Już sama myśl o tym sprawia, że głodniejemy…
Tajskie spring rollsy
Kilka lat temu Ania wzięła udział w warsztatach kulinarnych w Chiang Mai w Tajlandii i to w ich trakcie przekazano jej sekrety tej przystawki. Poczyniliśmy w nich dosłownie kilka zmian, by dodać aromatyczności farszowi. Efekt jest obłędny!
Tatar z buraka i suszonych pomidorów, podany z orzechami włoskimi i rukolą (na zimno) GF
Buraki to takie cudowne jesienno-zimowe warzywo, że nie sposób było go nie umieści w naszej karcie. W tym zestawie doprawione są niczym tatar, tworząc delikatną przystawkę, którą idealnie dopełnia ostrość rukoli.
Smalec z białej fasoli i śliwek podany z chrupiącym pieczywem
Może i nie jesteśmy zbyt skromni, ale ten smalec to najsmaczniejsze smarowidło na świecie! To cudo powinno zajadać się na wiadra, a nie jako małą przystawkę! Jest idealne na śniadanie, obiad i kolację. W sumie to po co Ci jakieś inne dania, gdy to jest obłędne???
Dania główne
Burger 5.0
Tym razem burgera serwujemy z serem typu Camembert w chałce, z dodatkiem sałaty, coleslawa, ogórka kiszonego, pomidora i dwóch sosów: burgerowego i koperkowego. Do tego chrupiące łódeczki ziemniaczane, domowej roboty keczup i chyba każdy wyjdzie z Manny zadowolony. (Wymiana łódeczek na frytki z batatów – dopłata 5 zł)
„Kaczka” w sosie słodko-kwaśnym z warzywami, podana z ryżem basmati
W tym daniu kontynuujemy zabawę w oszukiwanie kubków smakowych. Tym razem szarpaną kaczkę udaje sejtan i co tu dużo mówić, robi to świetnie. Za tak przekonywujące odegranie roli należy mu się co najmniej Oskar, albo jakaś inna Złota Palma.
Makaron chow mein z woka z boczniakami i warzywami w delikatnym sosie na bazie mleka kokosowego i trufli
Głęboki aromat sosu idealnie podkreśla smak mięsistych boczniaków, nadając temu daniu nieoczywisty acz wyraźny i głęboki charakter. Zdecydowanie warto spróbować!
Kalafior panierowany podany w sosie migdałowo szafranowym z ryżem pulao GF
To danie zrobiło absolutną furorę na Walentynki w 2023! Szafranowy aromat, delikatny sos, obłędnie przyrządzony kalafior, który rozpływa się w ustach i ryż pulao, za który można umrzeć! Nic tylko cieszyć się każdym kawałkiem!
Lasagne Bolognese bez makaronu GF
Pierwszy raz zrobiliśmy to danie na Walentynki w ramach menu degustacyjnego i… goście oszaleli! Praktycznie każdy pytał, czy będzie ono na stałe w karcie. Zajęło nam to trochę czasu, ale jest! I jest absolutnie obłędne! Połączenie sosu Bolognese z czerwonym winem, selerem, bakłażanem, kokosowym beszamelem i wegańską fetą jest absolutnie uzależniające! Można jeść i jeść…
Love Ramen GF
Rozgrzewający i aromatyczny bulion na bazie grzybów shiitake, wypełniony warzywami, Kimchi (koreańska kapusta kiszona), marynowanym tempehem i makaronem ryżowym to idealny wybór na zimowe dni.
Burrito z chilli sin carne, wegańskim serem, kolendrą i sojonezem o smaku chipotle, podane z łódeczkami ziemniaczanymi, sałatką ze szpinaku i pieczonego czosnku oraz domowej roboty keczupem (lekko pikantne)
Tak bardzo prosiliście o powrót tego bestsellera, że nie mogliśmy odmówić. Tym razem ulepszyliśmy farsz, tak że jest jeszcze smaczniej niż wcześniej. No i ta sałatka! Już nigdy nie pomyślisz o szpinaku w taki sam sposób jak kiedyś, zaręczamy. (Wymiana łódeczek na frytki z batatów – dopłata 5 zł)
Rewelacja!
Indyjskie kofty z tofu i śliwką w aksamitnym sosie z kozieradki, podane z ryżem pulao GF
W zeszłym roku delegacja Manny wzięła udział w szkoleniu kulinarnym, które prowadził jeden z najlepszych szefów kuchni indyjskiej w Londynie. To właśnie on nauczył nas jak przygotować aromatyczne i boskie roślinne kofty w gęstym sosie na bazie kozieradki. Czy w Mannie można spróbować indyjskiego dania, które będzie konkurować z najlepszymi autentycznymi restauracjami Indii? Challenge accepted!
Zimowy Bowl GF
Kolorowy ciepło-zimny bowl na bazie komosy ryżowej z marynowanym jackfruitem, paprykowym humusem, edamame, czerwoną kapustą, pieczarkami, marchewką, marynowanym ogórkiem, cukinią i tajskim sosem z masła orzechowego. Jest bogato, zdrowo i przepysznie!
Sałatka Cezar
Tego klasyka nie trzeba chyba nikomu przedstawiać. W naszej wersji sos cesarski zrobiony jest z sojonezu i orzechów nerkowca, a zamiast kurczaka podajemy marynowane tofu. Do tego chrupiące grzanki, sałata rzymska i pyszna, pełnowartościowa sałatka gotowa.
Dania dla dzieci
Nie jestem głodny
Penne z sosem à la Bolognese i wegańskim parmezanem
Nie lubię tego
Mac n Cheese, czyli makaron penne z roślinnym sosem serowym.
Obojętnie mi
Quesadilla z wegańskim „serem”, sosem koperkowym, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.
Desery
Brownie z sosem czekoladowym i lodami waniliowymi lub sorbetem GF
Proponujemy grę. Zamów brownie, podaj poprawnie jego sześć składników, a w prezencie otrzymasz kawę. Uwaga: listę składników należy podać jednym tchem.
Pieczony „sernik” dyniowy z przyprawami korzennymi i czekoladą o aromacie pomarańczy GF
Jak wygląda jesień na talerzu? Dokładnie tak! Dynia i przyprawy korzenne to idealny duet, który tutaj wzbogacamy o pomarańczową czekoladę. Nic tylko lizać palce!
Szarlotka z bitą śmietaną GF
To chyba najlepsza szarlotka, jaką w życiu jedliśmy! Jest delikatna, rozpływająca się w ustach, pełna jabłkowego aromatu. Czy istnieje coś lepszego? Śmiemy twierdzić, że nie.
Panna cotta pistacjowa z sosem z białej czekolady GF
Zrobiona na śmietanie z soczewicy wegańska panna cotta, z dodatkiem rozdrobnionych pistacji, podana z sosem z białej czekolady i świeżymi owocami będzie idealnym zwieńczeniem każdego posiłku.
Truskawkowy Raj GF
Deser lodowy w pucharku z gałką lodów waniliowych, gałką sorbetu truskawkowego, bitą śmietaną, sosem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Tak właśnie wygląda truskawkowy raj!
Makaronik z Monsieur Armand GF
Tego w Polsce jeszcze nie było! W 100% roślinne makaroniki wykonane z pieczołowitością i miłością przez Armanda, francuskiego cukiernika, który od lat zajmuje się tworzeniem tych cud. Do wyboru aż sześć smaków.
Napoje
Napoje bezalkoholowe
Wyciskany sok z pomarańczy 250 ml
Domowa lemoniada „jednorożec”Z herbatą butterfly, cytryną, syropem z bzu & płatkami róży
On lemon kola 330 ml
On lemon kola zero 330 ml
Tłoczony sok z jabłek (100%) 250ml
Tłoczony sok marchewki i jabłka (75% jabłek, 25% marchewek) 250 ml
Woda gazowana 330 ml
Smoothie śniadaniowe 300 ml NOWOŚĆ!
Smoothie zimowe 300 ml NOWOŚĆ!
Smoothie mango 300 ml NOWOŚĆ!
Alkohole (25 ml)
Żubrówka biała
Żubrówka z trawą żubrową
Gin lubuski
Goldwasser
Bacardi Rum
Bacardi Black Rum
Johnnie Walker
Jack Daniel’s
Kawa
Espresso
Podwójne espresso
Americano
Latte / Cappucino
Flat White
Espresso Tonic
Piwo
Złote Lwy 500 ml
Pszeniczniak 500 ml
Marango (piwo z sokiem z marakui i mango) 500 ml
APA 500 ml
Cydr jabłkowy 330 ml
Piwo bezalkoholowe 500 ml
Herbaty
Kubek 350 ml lub dzbanek 700 ml
Czarna Yunnan Imperial
Słodko-korzenny smak tej klasycznej czarnej herbaty doskonale pasuje do większości dań manny, szczególnie tych azjatyckich i z fasolą.
Zielona herbata Sencha
Ta klasyczna japońska herbata najwyższej jakości pochodzi z regionu shizuoka u stóp góry fidżi. Ma dobrze rozwinięte ciemnozielone listki i daje delikatny jasnozielony kolor naparu.
Mangobella (zielona)
Słodkie, aromatyczne mango doskonale podkreśla smak zielonej herbaty. Lekko kwaskowata mirabelka przydaje tej kompozycji nieco pikanterii, a płatki kwiatów chabru i nagietka cieszą oczy swoją żywą barwą.
Pocałunek gejszy (zielona)
Tajemniczy powiew dalekiego wschodu, zaklęty w doskonałej mieszance zielonych herbat. Delikatne płatki japońskiej magnolii, czerwone płatki bławatków, kawałki malin i truskawek oraz owoce czarnego bzu uwiodą każdego smakosza!
Aloha vera (zielona)
Słoneczne i owocowe nuty granatu przeplatają się z cudownie orzeźwiającym aromatem aloesu. Do tego daktyle, kandyzowany ananas.
Pu erh (mango i truskawka)
Właściwości zdrowotne pu erh znane są od tysiącleci. Ta herbata idealnie pasuje do cięższych potraw, na przykład spring rollsów i burgerów. Owoce mango, truskawki oraz kawałki wanilii nadają jej orzeźwiającej delikatności.
Wichrowe wzgórza (biała)
Wyjątkowa mieszanka chińskich białych herbat o kwiatowym aromacie róży i jaśminu i lekko owocowym smaku ze świeżą nutą cytryny. Jej zniewalający zapach i delikatny smak przypomina owiewane wiatrem kwitnące górskie łąki.
Oolong syrop klonowy z orzechami
Syrop klonowy często nazywany jest złotem kanady. Idealny do deserów z orzechami, świetnie sprawdza się także w połączeniu z kwiecistą czerwoną herbatą oolong. Aksamitny posmak tego naparu pozostaje na długo w pamięci. Jest w nim coś baśniowego, onirycznego i … uzależniającego :-).
Przysmak koali (roibush)
Afrykański napar, który korzystnie wpływa na zdrowie. Świeżość eukaliptusa, słodycz brzoskwini i słodko-kwaśny smak pomarańczy dają tej herbacie wyjątkowy aromat.
Joga tea (ziołowa)
Klasyczna ajurwedyjska receptura na bazie pokrzywy, cynamonu, imbiru, goździków, białego pieprzu i kardamonu znana jest w indiach od stuleci. Herbata doskonała na każdą porę dnia i roku.
Zaklinacz czasu (ziołowa)
Trawa cytrynowa, liście pokrzywy, skórki dzikiej róży, kostki jabłka, grecka herbata górska, plasterki jabłka, różowe i żółte pączki róży – czyż to nie skład idealny? Ten napar smakuje wspaniale, a to że ma dodatkowo wartości lecznicze? To tylko mały bonus ;).
Boska jak diabli (owocowa)
Wspaniała orzeźwiająca herbata o intensywnym pomarańczowym kolorze. Jędrne cząstki mandarynek, kwaśne, chrupkie jabłuszka, a to wszystko podkręcone pikantnym smakiem bergamoty. Pozwól się przenieść w stronę nieba żółto-pomarańczowemu, niczym ostatnie promienie słońca, naparowi.
We cater to various dietary restrictions and offer vegetarian and vegan options on any trading day, please contact us at least 24 hours prior to your booking and we will do our best to accommodate your request.
Szakszuka z dwoma wegańskimi „jajkami”, podana z chrupiącym pieczywem (GF) 34 zł
To popularne na Bliskim Wschodzie danie z papryki, pomidorów i cebuli jest idealne na rozpoczęcie dnia. Smakowite, aromatyczne i zjawiskowo zaprezentowane w towarzystwie jajka z… No właśnie, może spróbujesz zgadnąć, z czego zrobiliśmy wege jajo? W wersji bezglutenowej serwujemy bez pieczywa.
It is the best of coincidences that good food choices – those that are good for our land and people, for the environment, for the body and mind – are also delicious and enjoyable.
Our Producers
Our Food Philosophy
We believe that no dish can be better than its ingredients and that the best ingredients are usually local. As great cooking starts with great ingredients, great ingredients start with great farmers.
or call +44 (0) 207 235 1200
Starters
Pea & Mint Soup
Server with focaccia bread
Beef Meatballs
In a spicy tomato sauce
Hummus & Baba Ganoush Dip
Olive & grilled flatbread
Desserts
Dark Chocolate & Brownie Delice
Fudge bits & salted caramel ice cream
New
Berry Cheesecake Trifle
Fresh raspberries & strawberries, sable cookie
Caramelised Lemon Tart
Meringue crisps, gin & tonic ice cream
Main Course
The Classic Burger
Chargrilled, with or without bacon, on a brioche bun & fries
Roast Salmon
Hollandaise sauce, green beans & potato galette
Chef Selection
Tagliatelle Pesto Chicken
Roasted Mediterranean vegetables, tomato and herb sauce
Confit de Canard
Duck confit, white bean & ham cassoulet, wilted spinach
Roasted Steak Roulade
Mint parsley with apple cider vinegar, salt, sugar & spices
Cornish-mackerel
Marinated tomatoes, fragrant curry, tamarillo
Lobster & Cucumber Soup
Lobster salad, smoked onion, rock samphire & sorrel