Dowiedz się o najnowszych wydarzeniach w restauracji, przeczytaj najświeższe informacje i gotuj, korzystając z najnowszych przepisów naszego zespołu ekspertów.
Menu22 stycznia, 2024
Pamiętacie, gdy we wrześniu szefowa kuchni, managerka i właścicielka pojechały do Mediolanu? W ciągu tych kilku dni zapłonęłyśmy ❤️ WIELKĄ MIŁOŚCIĄ ❤️ do wegańskich specjałów kuchni włoskiej i postanowiłyśmy podzielić się tą miłością z Wami podczas tegorocznych Walentynek w Gdańsku.
Newsy15 stycznia, 2024
– Ania, zróbmy mannowe torby płócienne! – mówiła Zorika od jakiegoś roku. – Ania, taka wegańska torba płócienna, taka z logo manny, byłaby fajnym pomysłem dla naszych gości . – powtarzała Agnieszka od lat trzech.
Przemyślenia restauratora8 stycznia, 2024
Naprawdę nie ciężko jest mi sobie wyobrazić, jak wielkie wyzwanie mają ludzie, którzy cierpią z powodu alergii. Rozmawiam z gośćmi, którzy przyjeżdżają na urlop do Gdańska i mają olbrzymi problem ze znalezieniem restauracji, które ugotują im jedzenie zgodnie z zaleceniami dietetycznymi.
Przemyślenia restauratora3 stycznia, 2024
Co osiągnęliśmy w Mannie w minionym roku? Niby niewiele, a jednak czasami te małe sukcesy cieszą najbardziej. No i szykujemy się do wielkich rzeczy w 2024!
Uncategorized12 grudnia, 2023
Dzisiaj będzie trochę o zespole w Mannie, bo uważam, że jest naprawdę wyjątkowy i rzeczywiście troszczy się o naszych gości. Co więcej, uważam że zgrany zespół w restauracji to klucz do wieloletniego sukcesu.
Przemyślenia restauratora8 grudnia, 2023
– Pani Aniu, czy to znaczy, ze w mannie nie ma skarg od gości? – Jak radzi sobie Pani w trudnych sytuacjach w restauracji? Oczywiście, że skargi w restauracji się zdarzają. Rzadko, ale są.
Przemyślenia restauratora17 listopada, 2023
Ostatnio wdałam się w dyskusję na Facebooku odnośnie priorytetów w biznesie. Pan chciał mnie przekonać, że priorytetem każdej firmy są cele finansowe i że ostatecznie zawsze ważniejszy jest zysk aniżeli misja.
Newsy15 listopada, 2023
Od wielu lat udoskonalamy nasze dania, szukamy nowych smaków oraz wsłuchujemy się w komentarze i sugestie naszych gości. I dzisiaj tę wiedzę chcemy przekazać dalej w ramach wegańskich warsztatów kulinarnych! Szaleństwo, prawda? Dlaczego mielibyśmy dzielić się naszymi „sekretami”?
Menu14 listopada, 2023
Dzisiaj będzie trochę zwierzeń. Zanim zdziwisz się moim tokiem myślenia – zapewniam, że dotyczą one tematu wegańskich dań indyjskich w Gdańsku.
Przemyślenia restauratora9 listopada, 2023
Otwierając Mannę, spodziewałam się wielu problemów. Wiadomo – otwarcie nowego lokalu to trochę jak trzęsienie ziemi. Zupełnie nie spodziewałam się jednak problemu, z którym poniekąd zmagamy się do dzisiaj. Czy naprawdę jest to największy problem w restauracji? Na pewno jest jednym z najbardziej frustrujących.
Przemyślenia restauratora21 października, 2023
– Ania, twoje kelnerki wspaniale sprzedają. Jakie szkolenia sprzedażowe przechodzą? Tuż po otwarciu restauracji usłyszałam takie pytanie od jednego z właścicieli pewnej (nieistniejącej już) wegańskiej sieci fast food. Zaśmiałam się głośno. Szczerze? Nie cierpię szkoleń sprzedażowych. Samo słowo „sprzedaż” sprawia, że włosy stają mi dęba.
Przemyślenia restauratora1 września, 2023
Dziś będzie trochę prywaty, ale o temacie bardzo ważnym dla każdego lidera i managera – o osobach, od których uczymy się i które są dla nas przykładem oraz źródłem inspiracji. Pierwszą pracę w restauracji zaczęłam w 2003 roku w Londynie. Od tego czasu zawsze pracowałam w tej branży. Miałam wiele doświadczeń, złych i dobrych.
Przemyślenia restauratora17 czerwca, 2023
– Czy pani jest właścicielką? – Tak – odpowiadam. – Ojej, wielkie gratulacje, Manna to wspaniale miejsce, przychodzimy tu regularnie! – tłumaczy gość. Ostatnio takich sytuacji mam sporo, więc może się przedstawię: mam na imię Ania i jestem włascicielką Manny.
Przemyślenia restauratora17 lutego, 2023
Dzisiaj będzie trochę zwierzeń. Zastanawiałam się ostatnio, który dzień w historii Manny mogłabym uznać za swoje najgorsze doświadczenie. O dziwo nie była to pewna niedziela, kiedy zalało nam restaurację tak bardzo, że musieliśmy zamknąć się na ponad miesiąc czasu. Moment wprowadzenia ograniczeń covidowych też nie.
Menu31 stycznia, 2023
Pamiętacie, gdy w listopadzie byłyśmy “na delegacji” w Londynie? ???????? Wrzucałyśmy na Facebooku mnóstwo zdjęć pysznego jedzenia i pytaliście, kiedy przekujemy tę inspirację w coś pysznego w Mannie. No cóż, nadszedł ten czas: Walentynki (Gdańsk)! ????
Menu15 kwietnia, 2022
Nie jest łatwo znaleźć w 100% wegańskie śniadanie w Gdańsku. Na szczęście w Mannie (centrum Gdańska) serwujemy wege śniadania od soboty do poniedziałku w godzinach 9:00 – 11:30.
Press26 lutego, 2022
Walentynki (Gdańsk) to czas, kiedy możemy dać się ponieść największej kulinarnej fantazji w roku! Specjalnie na tę okoliczność tworzymy wtedy dania, których w innych okolicznościach nie bylibyśmy w stanie zaoferować gościom – ich przygotowanie jest o wiele bardziej pracochłonne.
Menu30 kwietnia, 2021
– Jak to? Myśleliśmy, że wszystkie wina są wegańskie? No bo co oni tam niby dodają? Czerninę? – Takie komentarze zdarza mi się słyszeć po tym, jak informuję gości, że wszystkie serwowane w Mannie wina są wegańskie.
Menu9 kwietnia, 2021
– Stolik dla dwóch osób, ale tylko jedna będzie jadła – powiedziała zaraz po wejściu do restauracji elegancka kobieta.