Your cart

Kto pisze blog „Manna od kuchni”?

– Czy pani jest właścicielką? – Tak – odpowiadam. – Ojej, wielkie gratulacje, Manna to wspaniale miejsce, przychodzimy tu regularnie! – tłumaczy gość. Ostatnio takich sytuacji mam sporo, więc może się przedstawię: mam na imię Ania i jestem włascicielką Manny.

17 czerwca 2023
1 min read

W sumie bardziej pasuje do mnie opis „mama manny”, bo moje relacje z tym miejscem są raczej uczuciowe, emocjonalne i pełne matczynej troski, a nie tylko biznesowe.

Choć w ostatnich miesiącach rzadko już pracuję na sali, uwielbiam mieć kontakt z gośćmi (wielu z was to już moi przyjaciele!), bardzo cenię wszelkie sugestie i staram się reagować na (konstruktywną) krytykę. Jeśli zauważycie mnie w mannie podczas swojej wizyty, koniecznie zaczepcie! Najchętniej rozmawiałabym dosłownie z każdym gościem, gdy jestem na miejscu, ale zdaję sobie sprawę, że większość z was przychodzi do nas w innym celu, dlatego zwykle zostawiam Was w spokoju ????.

To także ja piszę bloga “Manna od kuchni”, gdzie dzielę się swoimi przemyśleniami na temat pracy w restauracji, mojego podejścia i wartości życiowych, które w Mannie rozwijam. Opisuję też jak to jest być przedsiębiorcą z konkretną misją w tych… no cóż, niepewnych czasach.

P.S. Czytam i odpisuję na prywatne wiadomości na FB, więc jeśli macie jakieś fajne sugestie lub widzicie obszar, w którym możemy być jeszcze lepsi, piszcie śmiało!

Najpopularniejsze teksty

H Czytaj więcej

Menu9 kwietnia 2021

Historia pewnej „kaczki”

– Stolik dla dwóch osób, ale tylko jedna będzie jadła – powiedziała zaraz po wejściu do restauracji elegancka kobieta.

W Czytaj więcej
wina wegańskie co to jest

Menu30 kwietnia 2021

Wino wegańskie – co to jest?

– Jak to? Myśleliśmy, że wszystkie wina są wegańskie? No bo co oni tam niby dodają? Czerninę? – Takie komentarze zdarza mi się słyszeć po tym, jak informuję gości, że wszystkie serwowane w Mannie wina są wegańskie.

W Czytaj więcej
wegańskie menu walentynkowe

Press26 lutego 2022

Walentynki Gdańsk 2022

Walentynki (Gdańsk) to czas, kiedy możemy dać się ponieść największej kulinarnej fantazji w roku! Specjalnie na tę okoliczność tworzymy wtedy dania, których w innych okolicznościach nie bylibyśmy w stanie zaoferować gościom – ich przygotowanie jest o wiele bardziej pracochłonne.